Postavke kolačića
slo    cro    rs    ba
telefon 01 34 61 111   pošta info@bent.hr    facebook youtube
Savjeti
Produkti
list Majstori roštilja pripremite se za pečenje!

 

 

Kada očistiti roštilj?

nakon korištenja roštilja, ohladimo ga i očistimo. Izbjegavajte čišćenje roštilja samo prije pečenja tj prije pripreme za piknik i uživanje. Neukusno nije, ako se odmah čisti na kraju piknika i zabave! Bolje ploče obrišemo krpom ili kvalitetnim papirom, tik prije nego se potpuno ohlade, ostale pak, hladne operemo sa sredstvom za razmašćivanje namjenjeno za posuđe, pećnice i sl.

Čelična spužvica ili četka s čeličnim vlaknima?

Čelična spužvica ili čelična četka dolaze u obzir samo za čišćenje roštilja na ugljen, gdje se koristi čelična ili ljevana ploča za pečenje. Moderniji kao što su električni ili plinski roštilji, imaju običnu teflon ploču, pa ih čistimo sa običnim spužvicama za teflonske površine, posebnim četkama za čišćenje u ugostiteljstvu ili krpama od mikro vlakana. Bez obzira kakav roštilj koristite, čistite ga ohlađenog.

Rukavice da ili ne?

Rukavice koristite uvijek kada niste potpuno sigurni, jesu li tvari s kojima čistite opasne ili nisu, i uzrokuju li alergije na koži ili ne. Ali, uvijek kada čistite sa snažnim sredstvima za razmašćivanje. Ta sredstva su obično nagrizajuća i kod nagrizajućih sredstava upotreba rukavica je obavezna.

Kamo s otpadnim ugljenom?

Otpadni ugljen odstranimo u bio otpad, jer je razgradljiv. Moramo biti pozorni, da takav ugljen bude potpuno ohlađen prije bilo kakvog odstranjivanja. S time ćemo zaštititi sebe i svoju imovinu!

Što se dogodi sa sredstvom, koje ostane na roštilju?

Kada čistimo roštilj sa sredstvom za razmašćivanje, roštilj treba dobro isprati čistom vodom, obrisati suhom krpom ili kvalitetnim papirom, koji ne pušta dlačice. Time sredstvo ne ostaje na roštilju.

Bentovo rješenje?

Sredstvo Grillnet otapa i odstranjuje bez problema zapečene i zakorene ostatke.

 

 

 

 

 

 
Copyright 2013 | BENT excellent d.o.o. | Powered by I.T. tim d.o.o.