Čišćenje u prehrambenoj industriji

U prehrambenoj industriji čistoća je posebno važna. Uz brigu za čistoću, mora se brinuti i o pravilnom izboru pribora za čišćenje, koji može doći u kontakt s hranom.  

Za čišćenja po HACCP-u, nudimo višebojne sisteme čišćenja, kako bi se rizik područno ograničio. Kodiranje bojama pomoći će vam da vizualno odvojite pojedine prostore i područja kako bi zaposlenici točno znali koji pribor gdje koristiti. Na taj način zasigurno ste napravili prvi veliki korak ka smanjenju križne kontaminacije. Profesionalni pribor i oprema za čišćenje iznimne učinkovitosti, ergonomije i životnog vijeka.

Zbog sastojaka u prehrambenoj industriji, npr. bjelančevine, škrob, potrebno je paziti na reakcije istih sa sredstvima, kao npr. prekomjerno pjenjenje, začepljenje puta čišćenja, skliski podovi i sl. Zato je potrebno izabrati odgovarajuće sredstvo, kao i mogući dodatni proizvod, koji smanjuje reakciju sredstva sa određenim sastojkom.  

Naša sredstva za prehrambenu industriju su certificirana sa strane Robert Koch Instituta u Njemačkoj, odgovornog za kontrolu bolesti i preventivu i s time je centralna referenca za aplikativna istraživanja i sektor javnog zdravstva.

»The Robert Koch Institute (RKI) is the central federal institution responsible for disease control and prevention and is therefore the central federal reference institution for both applied and response-orientated research as well as for the Public Health Sector.« Vir: http://www.rki.de/EN/Content/Institute/institute_node.html

Preporučujemo, da se prije plana čišćenja posavjetujete s ponuđačem sredstava i opreme za čišćenje, jedino ćete tako već na početku optimizirati postupke i troškove sredstava za čišćenje. 

Tel: 098 210 447
Radno vrijeme: ponedjeljak - petak 7.30 – 15.30h